Ciasto z kremem bananowym
Składniki:
5 jajek
4 łyżki mąki
2 łyżki kakao
5 łyżek cukru
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
Krem
1.5 kostki masła
2 galaretki
3 banany
1/2 szklanki cukru pudru
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy przesianą mąkę z kakao proszkiem do pieczenia
ciasto delikatnie mieszamy wykładamy do formy
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy 35 minut w 180 st
Krem
masło ucieramy z cukrem dodajemy
zmiażdżone banany ucieramy na puszysty krem
2 galaretki rozpuszczamy w 1 szklance wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
do kremu dodajemy tężejącą galaretkę mieszamy
biszkopt kroimy na pół wykładamy krem
dajemy blat biszkoptu smarujemy kremem
posypujemy krojonymi migdałami
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz