sobota, 9 kwietnia 2016

Biszkopt z masą maślaną i dżemem

Biszkopt z masą maślaną i dżememBiszkopt z masą maślaną i dżemem

Składniki:
6 jajek

1 szklanka mąki pszennej
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
3/4 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka octu
odrobina soli

Krem
1 kostka masła
2 szklanki cukru pudru
3 łyżki mleka
1 dżem truskawkowy
1/2 białej czekolady

Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę dodajemy
ocet obie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st około 40 minut

Krem
masło ucieramy do białości dodajemy
po łyżce mleka oraz cukier ucieramy na puszysty krem
biszkopt kroimy na 3 krążki smarujemy dżemem kremem
wierzch ciasta smarujemy kremem posypujemy startą czekoladą

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz