Sernik z mascarpone na delicjach
Składniki:
1/2 kg serka mascarpone
3/4 szklanki cukru pudru
1/2 litra śmietany kremówki
2 galaretki truskawkowe
1 galaretka agrestowa
6 łyżeczek żelatyny
2 opakowania delicji
4 łyżki krojonych migdałów
Wykonanie:
galaretę agrestową rozpuszczamy
w 1.5 szklance wrzącej wody
galaretki truskawkowe rozpuszczamy
w 3 szklankach wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
stężoną galaretkę kroimy w dużą kostkę
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na puszystą masę
łączymy śmietanę z serkiem i płynną żelatyną
masę serową mieszamy z pokrojonymi galaretkami
formę wykładamyj folią spożywczą dajemy delicje
wykładamy na delicje kolorową masę serową
posypujemy krojonymi migdałami
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin
Ciasto bez pieczenia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz