środa, 30 marca 2016

Biszkopt z serkiem i malinami

Biszkopt z serkiem i malinamiBiszkopt z serkiem i malinami

Składniki:

6 jajek
6 łyżek cukru
6 łyżek mąki
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki oleju

Krem
1/2 kg serka mascarpone
3/4 litra śmietany kremówki
3/4 szklanki cukru pudru
30 dkg malin
3 łyżeczki żelatyny


Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę dodajemy
mąkę przesianą z proszkiem dolewamy olej
ciasto mieszamy dajemy do formy
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 190 st około 40 minut
Krem
maliny płuczemy na sitku pod bieżąca wodą
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem dodajemy
serek rozpuszczoną żelatynę masę delikatnie mieszamy
biszkopt kroimy na pół smarujemy kremem dajemy maliny
wierzch ciasta dekorujemy dajemy do lodówki na kilka godzin

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz