Sernik z jogurtów z płatkami migdałowymi
Składniki:
1,5 szklanki mąki
1/2 szklanka cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 kostki margaryny
2 żółtka
Masa
5 białek
3 duże jogurty [400 ml]
3 budynie
1.5 szklanki cukru
10 dkg słupków migdałowych
Wykonanie:
przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia
łączymy z margaryną dodajemy cukier żółtka
zagniatamy ciasto dajemy do lodówki na 1/2 godziny
Masa
białka ubijmy z cukrem na puszysty masę
dodajemy jogurt budyń masę delikatnie mieszamy
na blachę wyłożoną papierem do pieczenia
dajemy ciasto na ciasto masę jogurtową
posypujemy słupkami migdałowymi
sernik pieczemy 45 minut w 180 st
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz