czwartek, 31 marca 2016

Sernik na zimno warstwowy

Sernik na zimno warstwowySernik na zimno warstwowy

Składniki:
1/2 kg serka mascarpone
3/4 szklanki cukru pudru
1/2 litra śmietany kremówki
6 łyżeczek żelatyny
3 łyżki kakao
10 dkg biszkoptów
1 czekolada deserowa

Wykonanie:
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na puszystą masę
łączymy śmietanę z serkiem i płynną żelatyną
masę serową mieszamy dzielimy na 2 części
do jednej części dodajemy kakao mieszamy
formę wykładamyj folią spożywczą
wykładamy masę serową białą następnie czekoladowa
na wierzch sera układamy biszkopty
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin
ciasto odwracamy posypujemy startą czekoladą

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz