Bananowe ciasto na herbatnikach
Składniki:
40 dkg herbatników
10 dkg masła
Masa
400 ml śmietany kremówki
25 dkg serka mascarpone
2 cukry waniliowe
3 łyżki cukru pudru
3 śmietan fix
4 banany
1 łyżka soku z cytryny
1/2 czekolady białej
Wykonanie:
pokruszone herbatniki łączymy z masłem
formę wykładamy folią spożywczą
wykładamy masę herbatnikową dobrze uciskamy
formę dajemy do lodówki na 30 minut
Masa
śmietanę ubijamy z obiema cukrami
łączymy śmietanę z serkiem i śmietan fix
na spód z ciasteczek dajemy połówki banana
skropionego sokiem z cytryny
na banany wkładamy masę serową
wierzch ciasta posypujemy startą czekoladą
dajemy do lodówki na 2 godziny
ciasto bez pieczenia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz