środa, 30 marca 2016
Sernik z bezą czekoladową
Sernik z bezą czekoladową
Składniki:
30 dkg ciasteczek
3 łyżki cukru pudru
2 łyżki kakao
10 dkg masła
Ser:
1 kg sera
6 jajek
1/2 szklanki oleju
1.5 szklanki cukru
2 szklanki mleka
2 budynie
Piana
5 białek
1/2 szklanki cukru pudru
1 łyżka mąki ziemniaczanej
2 łyżki kakao
Wykonanie:
ciasteczka kuszymy dodajemy
masło cukier kakao masę dokładnie mieszamy
formę wykładamy papierem do pieczenia
na papier dajemy masę ciasteczkową dokładnie uciskamy
ser miksujemy z mlekiem jajkami i 1szklanką cukru
dodajemy olej oraz budynie masę serową mieszamy
wykładamy na masę ciasteczkową pieczemy w 180 st 50 minut
Piana
białka ubijamy z 1/2 szklanki cukru dodajemy
przesiane kakao z mąką ziemniaczaną pianę mieszamy
wykładamy na sernik zapiekamy 25 minut
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz