czwartek, 31 marca 2016
Ciasto serowo-makowe
Ciasto serowo-makowe
Składniki:
1 szklanka mąki
10 dkg masła
2 łyżki wody
2 łyżki cukru pudru
Ser
1 kg sera białego
10 dkg masła
1 szklanka cukru
3 jajka
2 budynie waniliowe
1/2 szklanki słupków migdałowych
Mak
40 dkg maku
10 dkg masła
1.5 szklanki mleka
1 szklanka cukru
3 jajka
bakalie olejek migdałowy
Wykonanie:
masło siekamy nożem z mąką dodajemy wodę cukier
wyrabiamy ciasto dajemy do lodówki na 30 minut
Ser
mielony ser łączymy z utartymi jajkami z cukrem
dodajemy budyń stopione masło ser mieszamy
Mak
mielony mak zalewamy wrzacym mlekiem zostawiamy na 30 minut
dodajemy jajka utarte z cukrem stopione masło bakalie mak mieszamy
blaszkę wykładamy papierem do pieczenia
dajemy ciasto na ciasto wykładamy mak na mak
dajemy masę serową posypujemy słupkami migdałowymi
pieczemy w 180 st godzinę
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz