środa, 30 marca 2016

Sernik w cieście czekoladowym "Kapłański"

Sernik w cieście czekoladowym "Kapłański"Sernik w cieście czekoladowym "Kapłański"


Składniki:
1 kostka masła
1 szklanka śmietany kwaśnej
3 szklanki mąki
2 łyżki kakao
2 łyżki cukru pudru
Ser
1 kg sera białego
5 jajek
1 budyń waniliowy
1 szklanka cukru
1 cukier waniliowy

Wykonanie:
masło z mąką siekamy nożem dodajemy kakao cukier śmietanę
wyrabiamy ciasto dajemy do lodówki na 2 godziny
Ser
mielony ser ucieramy z 1/2 cukru dodajemy żółtka budyń masę mieszamy
białka ubijamy z pozostałym cukrem dodajemy do masy serowej
formę wykładamy papierem do pieczenia ścieramy ciasto
wykładamy masę serową na wierzch ścieramy ciasto
sernik pieczemy w 180 godzinę posypujemy cukrem pudrem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz